Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadł poziom?

Zbanowany99PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka, ten temat jest gównie dla goldów/platynek. 

Ostatnio gram sobie rankedy, wszystko było easy aż do czasu gdy nie wbiłem g1. W tamtym sezonie gdy nie było +1 wygrana w serii łatwo w g1 80lp+ się utrzymywałem, a teraz to jakaś masakra. Ledwo co się utrzymuję w tym g1, co mecz mam jakiś retardów jak nie na adc, to na topie. Teraz zamiast widywać obramówki z golda jak w tamtym sezonie to widzę ludzi z brązem w last sezonie albo silerem - tak wiem mogli wbić, lepszy skill itp. ale bez jaj. Do platyny v/golda/silvera coraz więcej no skilli dochodzi. Dzisiaj np. przed chwilą grałem z xinem totalnie full ad (spływał w 0.5 sek w team fighcie), wcześniej nasus 100 staków w 20 minucie (full ad też), na junglii cały czas spotykam ludzi co robią się pod totalny full ad, ap i spływają w setną sekundy i się dziwią czemu przegrywamy teamfight. Ostatnio zauważcie robią tą gre dla nobów (za przeproszeniem) - timery w junglii pod tab i na mapie pokazuje kiedy sie twoj/enemy blue/red/baron/dragon respi,  a nie jak kiedyś zapisywano na chacie kiedy resp danego potwora. Wiem, skoro nie wbijam wyższej dywizji to oznacza, że jestem słaby, ale uwierzcie nie jest łatwo wygrac teamfigty 4vs5 albo czasem 3vs5. Ogólnie ta sprawa dotyczy się jedynie platyny 4/5, goldy,silvery ponieważ wyżej wątpię aby to występowało ponieważ trudno takiego pajaca z silvera carrnąć do diaxa itp. jeszcze zmniejszenie poziomu expa do wbicia 30 lvl no pls, wbijanie 30 lvl to pare dni expa, poczatkujacy gracz niczego sie przez ten czas nie nauczy.

Pragnę poznać waszą opinię co do kroków riotu. Czy lepiej aby ułatwiali grę, czy aby zostało tak jak kiedyś. Imo. kiedyś było lepiej...

Opublikowano

Ale platyna to low elo, gdzie ludzie zaczynają POWOLI cos ogarniac, nie rozumiem jak można mieć pretensje do gracza z platyny, że nie poszła mu gierka, albo taki gracz nie gra za często postacią którą wybrał grając z tobą, przykład: mój ulubiony streamer "Dis" gra tylko jedną rolę, trzema pickami, jeżeli nie dostanie tej roli jego team ma pograne

Opublikowano

Ostatnio gram sobie rankedy, wszystko było easy aż do czasu gdy nie wbiłem g1. W tamtym sezonie gdy nie było +1 wygrana w serii łatwo w g1 80lp+ się utrzymywałem, a teraz to jakaś masakra. Ledwo co się utrzymuję w tym g1, co mecz mam jakiś retardów jak nie na adc, to na topie. Teraz zamiast widywać obramówki z golda jak w tamtym sezonie to widzę ludzi z brązem w last sezonie albo silerem - tak wiem mogli wbić, lepszy skill itp. ale bez jaj. Do platyny v/golda/silvera coraz więcej no skilli dochodzi. Dzisiaj np. przed chwilą grałem z xinem totalnie full ad (spływał w 0.5 sek w team fighcie), wcześniej nasus 100 staków w 20 minucie (full ad też), na junglii cały czas spotykam ludzi co robią się pod totalny full ad, ap i spływają w setną sekundy i się dziwią czemu przegrywamy teamfight. Ostatnio zauważcie robią tą gre dla nobów (za przeproszeniem) - timery w junglii pod tab i na mapie pokazuje kiedy sie twoj/enemy blue/red/baron/dragon respi,  a nie jak kiedyś zapisywano na chacie kiedy resp danego potwora. Wiem, skoro nie wbijam wyższej dywizji to oznacza, że jestem słaby, ale uwierzcie nie jest łatwo wygrac teamfigty 4vs5 albo czasem 3vs5. Ogólnie ta sprawa dotyczy się jedynie platyny 4/5, goldy,silvery ponieważ wyżej wątpię aby to występowało ponieważ trudno takiego pajaca z silvera carrnąć do diaxa itp. jeszcze zmniejszenie poziomu expa do wbicia 30 lvl no pls, wbijanie 30 lvl to pare dni expa, poczatkujacy gracz niczego sie przez ten czas nie nauczy.

Pragnę poznać waszą opinię co do kroków riotu. Czy lepiej aby ułatwiali grę, czy aby zostało tak jak kiedyś. Imo. kiedyś było lepiej...

przecież kiedyś też tacy ludzie się zdarzali, czego ty oczekujesz po graczach na low elo. Sam jesteś słaby i dlatego nie możesz wyjść.

Opublikowano

Ale platyna to low elo, gdzie ludzie zaczynają POWOLI cos ogarniac, nie rozumiem jak można mieć pretensje do gracza z platyny, że nie poszła mu gierka, albo taki gracz nie gra za często postacią którą wybrał grając z tobą, przykład: mój ulubiony streamer "Dis" gra tylko jedną rolę, trzema pickami, jeżeli nie dostanie tej roli jego team ma pograne

A nawet jak dostanie, to o ile go teamek odpowiednio nie pokeruje to nie ma szans na wina :D #potwierdzoneinfo #10xlosezdisem

Co do tematu, do tej gry trzema miec farta zeby sie wybic. Mozna grac o wiele lepiej niz bonobo w swojej dywizji, ale nie bedzie sie dalo wyjsc ze wzgledu na pecha. Niektorzy maja szczescie i wychodza do tych masterow, a czy sie w nim utrzymaja to tez kwestia szczescia. Bo na tamtym elo wiekszosc osob zasluguje na challa, lecz nie kazdy ma takiego farta zeby na jednej serii winow go wbic :D

Oczywiscie jesli sie ma ponadprzecietne umiejetnosci aka LCS to mozna wygrywac solo gierki nawet i na high elo w 90%, ale dla zwyklego golda czy zwyklej platyny wykerowanie samemu wiekszosc gierek w jego dywizji graniczy z cudem.

I tutaj pojawiaja sie boosterzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

czasami jak gram na smurfie to w s1 łączy mnie z p5 bo te p5 to s/b, niestety tak jest jak nie ma co zrobic z kasą i ludzie wypierdalają na boosty nie myśląc potem że i tak nie dają rady na "wyższym" elo i potem spadną i tak, teraz tym bardziej to wnerwiające jest że teraz na goldzie sie nie spada bo ktoś zamówi boost do platyny i potem ma w dupie czy spadnie czy nie, ramka będzie, skin też więc co mu szkodzi poprzepierdalać komuś gry taka prawda 

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

czasami jak gram na smurfie to w s1 łączy mnie z p5 bo te p5 to s/b, niestety tak jest jak nie ma co zrobic z kasą i ludzie wypierdalają na boosty nie myśląc potem że i tak nie dają rady na "wyższym" elo i potem spadną i tak, teraz tym bardziej to wnerwiające jest że teraz na goldzie sie nie spada bo ktoś zamówi boost do platyny i potem ma w dupie czy spadnie czy nie, ramka będzie, skin też więc co mu szkodzi poprzepierdalać komuś gry taka prawda

No tak może i coś w tym jest ale boostowane konto trafi ci się raz na 100 gierek. Uwiez w większości słabych graczy zależy to jaki mają dzień raz lepszy raz gorszy. Pisze ci z własnego doświadczenia. Czasami csy wchodzą zajebiaszczo i wygrywasz linię easy a czasami jest wręcz przeciwnie. Co do dywizji wszystko zależy jednak od ciebie. Bo czat i wszystko co piszą inni wpływa jednak na twoją psychikę co się odbija w późniejszej fazie gry. To czy wygrasz czy przegrasz czy grasz z boostem czy nie zależy od cb. Nie jest sztuką zwalić na team bo Ooo umarłeś. Można wygrać grę sam na 5. Wystarczy że umiesz się skupić przez te 30 - 40 min i dasz radę. Uwiez działa :)
Opublikowano

No tak może i coś w tym jest ale boostowane konto trafi ci się raz na 100 gierek. Uwiez w większości słabych graczy zależy to jaki mają dzień raz lepszy raz gorszy. Pisze ci z własnego doświadczenia. Czasami csy wchodzą zajebiaszczo i wygrywasz linię easy a czasami jest wręcz przeciwnie. Co do dywizji wszystko zależy jednak od ciebie. Bo czat i wszystko co piszą inni wpływa jednak na twoją psychikę co się odbija w późniejszej fazie gry. To czy wygrasz czy przegrasz czy grasz z boostem czy nie zależy od cb. Nie jest sztuką zwalić na team bo Ooo umarłeś. Można wygrać grę sam na 5. Wystarczy że umiesz się skupić przez te 30 - 40 min i dasz radę. Uwiez działa :)

No to mnie nieźle rozśmieszyłeś. Gram w tę od 1 sezonu i NIGDY, NIGDY nie dało się wygrywać gierek 1vs5. Takie rzeczy się dzieją tylko, kiedy jakiś pajac w enemy cię zfeeduje. Prawda jest taka, że jak nie grasz ADC, lub na midzie, to masz pograne. W tym sezonie mam 40% win ratio, kiedy w tamtym miałem 60 - 65% ~ diament. Nigdy nie miałem takiego pecha do drużyny co w tym sezonie, po prostu się k***a nie da wygrać.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

przecież kiedyś też tacy ludzie się zdarzali, czego ty oczekujesz po graczach na low elo. Sam jesteś słaby i dlatego nie możesz wyjść.

ale mnie denerwuje to gadanie "jesteś słaby dlatego nie możesz wyjść"

powiedz mi jak można wygrać gdy twój cały team nafeedował?

jak można wygrać gdy lux idzie na adc ze smitem albo karthus ma lagi? no kur*! jak?

sam gierki zrobic nie mozesz, wiec nie pisz ze ktos jest slaby bo jak dobrze by nie gral niektorych gierek po prostu wygrac sie nie da 

Opublikowano

Zacząłem przegrywać... To na pewno dla tego że oni wszyscy grają jak gówna to na pewno nie ja ^>^ logiczne

Moje ostatnie przegrane gierki rankedowe:

dbuEr99.png

LFDUf8a.png

9LGnCnh.png

lTx3X30.png

VPpu8hB.png

Tutaj już nie chciało mi się wycinać siebie, bo tej gry nie pokazywało na opgg:

aZubjni.png

Opublikowano

Prawda jest taka, że grając nawet w 2-3 osoby jungler może łatwo przegrać gierkę.

Generalnie JUNGLER CARRY prosta zasada. Co z tego, że wygrasz linie jak enemy jungler gankuje inne i oni się feedują.

Taka polityka...

Każdemu zdarzy się przegrać linie, ale mało kto rozumie, że wtedy jungler odgrywa najważniejszą rolę.

Opublikowano

Zacząłem przegrywać... To na pewno dla tego że oni wszyscy grają jak gówna to na pewno nie ja ^>^ logiczne

Moje ostatnie przegrane gierki rankedowe:

dbuEr99.png

LFDUf8a.png

9LGnCnh.png

lTx3X30.png

VPpu8hB.png

Tutaj już nie chciało mi się wycinać siebie, bo tej gry nie pokazywało na opgg:

aZubjni.png

Tutaj widzę, że to ty feedujesz więc nie obrażaj teamu, słaba farma, widzę agresywnie grałeś, mute chat i do dzieła nie ma co się załamywać

Opublikowano

No to mnie nieźle rozśmieszyłeś. Gram w tę od 1 sezonu i NIGDY, NIGDY nie dało się wygrywać gierek 1vs5. Takie rzeczy się dzieją tylko, kiedy jakiś pajac w enemy cię zfeeduje. Prawda jest taka, że jak nie grasz ADC, lub na midzie, to masz pograne. W tym sezonie mam 40% win ratio, kiedy w tamtym miałem 60 - 65% ~ diament. Nigdy nie miałem takiego pecha do drużyny co w tym sezonie, po prostu się k***a nie da wygrać.

Miałem podobinie 60-70 W/R w tamtym sezonie teraz ledwo 55% mam :_:....

Opublikowano

Tutaj widzę, że to ty feedujesz więc nie obrażaj teamu, słaba farma, widzę agresywnie grałeś, mute chat i do dzieła nie ma co się załamywać

Ty się ziomek najebałeś, czy co? Jedyne moje staty, to z ssa najniżej i jest to drzewiec. W tych wyżej dałem samych feederów przez których przegrałem gierki. Specjalista się znalazł XDDDDDD

Lepsze 55% niż aktualne 39%, kappa.

Opublikowano

Ty się ziomek najebałeś, czy co? Jedyne moje staty, to z ssa najniżej i jest to drzewiec. W tych wyżej dałem samych feederów przez których przegrałem gierki. Specjalista się znalazł XDDDDDD

Lepsze 55% niż aktualne 39%, kappa.

Niby mam to 55% ale za wina dostaje 21 LP a za losa -17-19 więc elo..

Opublikowano

#No i wracając mało kto "mainuje" 3-4 postacie na te dwie linie.

W sensie gracze i tak raczej grają postaciami z rotacji do 30 i nie rozumieją, że powinni przegrać na Draftach minimum jeden sezon mainując jungle/adc cokolwiek, a potem wejść na rankedy (10 pierwszych - NAJWAŻNIEJSZYCH!) i dostać minimum tego golda. Bo poziom gold/brąz jest jednak widoczny. Ja grając w bronzie/silverze na koncie koleżki potrafię na ADC wygrać za każdym razem bota. Jednak w tym goldzie/plat/diaxie jak przegrywa się linie to mało jaki jungler rozumie, że powinien gankować ją.. czasami wystarczą 2 dobre ganki, żeby być już bardzo na plus.

Rankedy to loteria mam nadzieje, że te emblemy (solo,dynamic,team) coś zmienią i EMBLEM SOLO da nam kolejki tylko SOLO. Bo jednak tak powinno być. Emblemy powinny odwzorowywać "solo", dynamiczne, teamowe umiejętności teraz jeżeli ktoś gra solo może trafić na 5 premade enemy.

Ogólnie za rangi S (S-,S itd..) powinno tracić się mniej punktów w sensie np. Mamy S Kha Zixem w jungli, a przegraliśmy to tracimy te 10-12 punktów, a nie 17-18, Ja mając winratio ok 80% dostawałem po 23-25 (traciłem 15-18) punktów i szybko awansowałem do wysokiej rangi teraz coś też się wypaliłem bo WIN RATIO ledwo 50%, a dostaje 17 i tyle samo tracę.

Opublikowano

ale mnie denerwuje to gadanie "jesteś słaby dlatego nie możesz wyjść"

powiedz mi jak można wygrać gdy twój cały team nafeedował?

jak można wygrać gdy lux idzie na adc ze smitem albo karthus ma lagi? no kur*! jak?

sam gierki zrobic nie mozesz, wiec nie pisz ze ktos jest slaby bo jak dobrze by nie gral niektorych gierek po prostu wygrac sie nie da 

no, niektórych się nie da, ale jak jesteś dobry to powinieneś mieć powyżej 50% win ratio co pozwala na pnięcie się w góre + nie przesadzaj już z tymi lux ze smitem bo tacy ludzie zdarząja sie rzadko a nawet jeśli sie zdarzają, to bez problemu można z nimi wygrać gre.

Opublikowano

Poziom jest wyższy, ale dywizje łatwiej się wbija niż kiedyś - d1 po 1-5 LP z bardzo dobrym MMR, teraz aby mieć +30LP nie trzeba mieć wcale kilkunastu wygranych z rzędu. Przegrasz raz serię, a w następnej masz jedno darmowe zwycięstwo. :)

Opublikowano

no, niektórych się nie da, ale jak jesteś dobry to powinieneś mieć powyżej 50% win ratio co pozwala na pnięcie się w góre + nie przesadzaj już z tymi lux ze smitem bo tacy ludzie zdarząja sie rzadko a nawet jeśli sie zdarzają, to bez problemu można z nimi wygrać gre.

Czyli kilka miesięcy byłem "pro graczem" (60-65% win ratio w diamencie), a teraz stałem się kupą z 39% w platynie? XDDDDDDDDDDDDD

Poziom jest wyższy, ale dywizje łatwiej się wbija niż kiedyś - d1 po 1-5 LP z bardzo dobrym MMR, teraz aby mieć +30LP nie trzeba mieć wcale kilkunastu wygranych z rzędu. Przegrasz raz serię, a w następnej masz jedno darmowe zwycięstwo. :)

Poziom nie jest wyższy. Platyna jest dalej w elo hell i tak samo niski diament (granice d3). To, że w d1 łatwiej, to zasługa mastera i jest on od dłuższego czasu. Chodzi tutaj o obecny sezon.

Opublikowano

Sam sobie zaprzeczasz. Skoro dywizje się łatwiej wbija to znaczy, że gracz z silvera wbije platyne na która nie zasługuje. Platyna+ to powienien być już wyższy poziom, a nie jak teraz, że ludzie z silvera tam są. 

Opublikowano

Poziom nie jest wyższy. Platyna jest dalej w elo hell i tak samo niski diament (granice d3). To, że w d1 łatwiej, to zasługa mastera i jest on od dłuższego czasu. Chodzi tutaj o obecny sezon.

Jest. Elohell to miejsce, z którego nie możesz wyjść, bo Twoje (przykład!) umiejętności nie są wystarczające, aby carrować gry. Teraz można grać nawet w 5 osób, więc to nie problem, aby skądś wyjść. Kiedyś ludzie nic nie wiedzieli o pomijaniu animacji, o combosach z ultów i synergiach, o nakładaniu stuna po stunie, a teraz to jest podstawa podstaw (powyżej g1). Wiadomo, że brąz zawsze będzie miejscem najsłabszych graczy...

@1361622928-U485574.pngZbanowany99PL, nie, po prostu patrzę na GRACZY I ICH GRĘ, a nie na dywizję.
-----

Zapomniałem napisać - mnie osobiście denerwuje to, że Riot ułatwia tę grę. Powinni raczej działać w drugą stronę.

Jak poziom może być wyższy, kiedy sam podkreśliłeś, iż dywizje wbija się łatwiej. Później wspomniałeś, że denerwuje cię fakt ułatwiania gry przez Riot. Wut? Od kiedy poziom się podnosi od ułatwienia gry do łatwiejszego wbijania dywizji?

Jak tego nie rozumiesz, że wyższy poziom graczy =/= trudniejsze wbijanie dywizji, to już nie mam nic do dodania i nie będę dyskutować i tłumaczyć.

Opublikowano

Jak dla mnie RIOT powinien zwrócić opcję raportów 'słaby gracz' i na podstawie gier delikwenta łączyć go z podobnymi do siebie. Dość mam ludzi, którzy biorą supporta (albo fill w/e) piszą w 10 minucie; f**k you adc, i won't support u... Idą full dmg i nic nie robią... [Moja dzisiejsza gra na platynach]. I tak trafiają się totalne retardy na tych rankedach (p5-p3).

A z tym expem to dla mnie powinni jeszcze go zmniejszyć do 15k xp ogólnego + zwiększyć liczbę IP za mecz/ bo wbijając 30lvl mało rzeczy można kupić.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Jest. Elohell to miejsce, z którego nie możesz wyjść, bo Twoje (przykład!) umiejętności nie są wystarczające, aby carrować gry. Teraz można grać nawet w 5 osób, więc to nie problem, aby skądś wyjść. Kiedyś ludzie nic nie wiedzieli o pomijaniu animacji, o combosach z ultów i synergiach, o nakładaniu stuna po stunie, a teraz to jest podstawa podstaw (powyżej g1). Wiadomo, że brąz zawsze będzie miejscem najsłabszych graczy...

@1361622928-U485574.pngZbanowany99PL, nie, po prostu patrzę na GRACZY I ICH GRĘ, a nie na dywizję.
-----

Zapomniałem napisać - mnie osobiście denerwuje to, że Riot ułatwia tę grę. Powinni raczej działać w drugą stronę.

Jak poziom może być wyższy, kiedy sam podkreśliłeś, iż dywizje wbija się łatwiej. Później wspomniałeś, że denerwuje cię fakt ułatwiania gry przez Riot. Wut? Od kiedy poziom się podnosi od ułatwienia gry do łatwiejszego wbijania dywizji?

Wracając do poruszanego tematu:

Zauważ, że znajomość mechaniki gry działa w obie strony. Ja mogę posiadać wiedzę w tym temacie, ale co mi z tego, kiedy moi przyjaciele z drużyny tego nie pojmują? Platyna obecnie jest miejscem, gdzie możesz trafić na wywalonego kolesia w kosmos, jak i wojownika wyciągniętego z odmętów brązu. Robisz wjazd na niższy diament (V / IV)? Spotykasz się z tym samym. Śmiem twierdzić, że wielu graczy w goldzie ma większy poziom niż tamtejsza ludność z której ciężko się wyrwać. Miałem przykłady ludzi w tamtym sezonie, co siedzieli po pół roku na niskim diamencie, a po D3 dostali boosta i wjechali szybko na D2 / D1. Problem League of Legends? Zawsze musisz być o wiele lepszy od obecnej dywizji, aby móc z niej wyjść. Jesteś w P2? Musisz grać na poziomie diamentu, aby wejść do P1 - no chyba, że ci szczęście dopisuje i trafiasz na dobre drużyny dla siebie.

Jeszcze rok temu śmiałem się z takich sytuacji, bo uważałem, że wszystko zależy od naszego skilla. Miałem przecież wysokie win ratio, byłem w diamencie przy zagraniu ~ 60 meczy (kiedy jeszcze w poprzednim byłem na niskiej platynie). Czego chcieć więcej? Fakt, siedziałem na D5 - D4, ale z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że grałem jak D3 - D2 (do czego zawsze dążyłem). Miałem nawet drużynę rankingową, gdzie graliśmy gierki rankedowe i wszelakie turnieje (na jednym nawet udało się zająć bodajże 2 miejsce, bo RP wtedy dostaliśmy). Przez 5 minut mogłem poczuć się jak wysokiej ligi gracz, kiedy niszczyliśmy o wiele lepszych od siebie. Drużyna się rozpadła, przyszedł nowy sezon, nowe filozofie RIOTu i co się dzieje? Nie mogę ze śmiesznej platyny wyjść, a moje win ratio wczoraj wybiło 39%. Wyżej dawałem screeny z moich gierek oraz graczy, którzy te gierki zniszczyli. Gram na TOPIE, a obecna meta nie pozwala na znaczące wyciąganie moich kolegów z drużyny. Ciężko z górnej alei cokolwiek teraz zrobić. Jestem zależny od drużyny, bo kiedy mój ADC robi 2/11, to nie jestem w stanie powstrzymać enemy ADC. Wartość toplejnerów spadła (zresztą kiedyś i tak była niska - liczył się mid / adc / jungle).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...